Història

El Cor l’Espiga va néixer el 30 de Juliol de l’any 1900, estrenant el seu estendard i fent una cantada a la plaça del castell. Per tant, és una entitat centenària i és la més antiga de la vila de Cubelles.

Des de l’any 1902, quan s’afilià als Cors de Clavé, fins el 1934, darrer any que el Cor l’Espiga actuà abans de la Guerra Civil, es dedicà a cantar les típiques caramelles dirigit pel conegut com a Mestre Torrents, càrrec que ocuparà durant gairebé quaranta anys.

Al retornar l’any 1948, la coral va passar a anomenar-se Flor del Foix, fins l’any 1966, darrera etapa de caramelles de Flor del Foix.

El 1986 es recuperen les caramelles i es forma una altra vegada el Cor l’Espiga, fins l’actualitat.

El Cor l’Espiga al llarg de la seva història ha actuat, entre altres, en concerts a Sevilla i Còrdova. A Madrid en una sortida dels Cors de Clavé i en els darrers anys ha actuat en concerts d’intercanvi a Markina-Xemein al País Basc, a Calaceit a la comarca del Matarranya, a Arles de Tec,  Sallagosa i Baó a la Catalunya Nord, a Sabadell, a Barcelona i a altres localitats catalanes.

Les actuacions habituals del Cor l’Espiga durant l’any són la Cantada de Caramelles, la “Trobada de Cors de Caramelles” de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf, el Festival de Cant Coral Vila de Cubelles, durant la Setmana Cultural de Sant Jordi, i el Concert de Nadal, a part d’altres actuacions i concerts d’intercanvi amb altres corals.

El Cor l’Espiga té un repertori molt variat, amb cançons de tots els estils musicals i èpoques. Actualment la coral està composta per un conjunt d’homes i dones de 36 cantaires i la seva directora és Glòria Carretero.
                                                                                                                                                                                            Novembre 2011