dimecres, 29 d’abril del 2015

Concert de Nadal 2014

      foto de Bea Garcia Lozano.

      El dia 21 de desembre el Cor l'Espiga, cor espig@ XXI i com a coral invitada S. C. L'Esperança d'Arenys de Mar, ens van oferir el seu repertori nadalenc a l'Església de Santa Maria de Cubelles. L'assistència de públic va ser notable. El Cor l'Espiga, com cada any va colocar a l'entrada de l'església una urna per la  de TV3 on es van recollir 300 euros.





dilluns, 27 d’abril del 2015

Sortida a la Massana (Andorra) 15 i 16 de novembre 2014

El Cor l'Espiga, socis protectors, familiars i amics en els jardins de l'hotel a l'endemà del concert que varem oferir a les 20 h. a l'església de La Massana juntament amb la coral Sant Antoni, tornant així la visita que ens van fer a Cubelles.

dilluns, 20 d’abril del 2015

El Cor L'Espiga canta a la Generalitat

El dia 17 d'octubre el Cor l'Espiga de Cubelles, va anar a cantar per primera vegada a la Generalitat
de Catalunya, en motiu de l'entrega de la medalla d'or de Sant Jordi al mestre Jordi Savall.
Reforçat per la Coral Jove i dirigits per la nostra directora Glòria Carretero, varem cantar el himne nacional de Catalunya. Desprès, al pati dels tarongers, la sardana l'Empordà.

diumenge, 19 d’abril del 2015

Cubelles acull la Cantata del Tricentenari el 25 de juliol


Cubelles se suma als actes de commemoració del Tricentenari 1714-2014 amb una actuació única a la comarca del Garraf. Es tracta de La cantata del Tricentenari 1714-2014, 300 anys vencent, consta de set peces en un programa creat per Josep Rosinach Boronat i que serà interpretat pel Cor l’Espiga, el Cor Espig@ XXI amb la soprano Ana Azucena Aguilar, la El Cor l’Espiga i la coral Espiga XXI amb un acompanyament instrumental interpretaran els set temes del programa ideat per Josep Rosinach
contralt Silvia Martos Baeza i el baríton Joan Manel Cazorla Gilabert i l’acompanyament instrumental de piano, violins, viola, violoncel, contrabaix, flauta clarinet i trompa.
 El programa preveu la interpretació d’Els Segadors i l’Onze de Setembre, Vinc d’una terra, 1700-1714, 12 de setembre, Una llavor, Ponts d’amor i Ara és el moment. A més, els cubellencs Salvador Estalella, Joan Vidal, Gemma Sánchez, Montse Antó i Natalia López interpretaran uns rapsodes que clouran una actuació que estarà presentada per Lolo García amb la direcció de Glòria Carretero i Josep Lluís Villanueva com a regidor tècnic.
 La Cantata 1714-2014 és una obra de solemnitat per al poble de Catalunya que mescla el cant, amb la música i la poesia i que engloba un projecte d'abast nacional al qual s'hi han adherit més de mig centenar de corals d’arreu de Catalunya i forma part dels actes oficials de commemoració del Tricentenari.
 Segons Josep Rosinach, autor de la Cantata 1714 – 2014, l’obra vol ser una obra “de fraternitat i concòrdia” però també una reivindicació en positiu de la identitat cultural catalana. Aquesta cantata, integrada per set cançons, és un viatge històrico-emocional que té com a punt de partida la consciència i el record de la història del nostre país a partir dels inicis del segle XVIII i fins a l’actualitat.




Josep Cruells, president de la Federació dels Cors Clavé, va explicar, en nom de l'autor de la Cantata, Josep Rosinach Boronat. "És una Cantata que consta de 7 cançons que són una mica la història d'aquest país en aquests 300 anys", apunta, tot afegint que "les dues primeres peces marquen la solemnitat, per seguir amb la tristesa i continuar amb l'alegria i l'esperança com a part final". L'essència de la cantata és que l'autor l'ha fet "des del poble, per al poble, i que l'interpreti el poble", destaca Cruells.

 L'estrena oficial va ser el 24 de juny al Palau de la Música, i a partir d'aquí s’ha iniciat una gira per 57 municipis catalans. En cada vila la interpretaran els cors de la població, i el cicle finalitzarà amb un acte a la ciutat de Barcelona, amb lloc encara per determinar, on s'hi aplegaran totes les persones que, en un municipi o altres, l'hagin interpretat, és a dir, unes 2.000 o 2.500 persones.

7a TROBADA DE CORALS ESPIGA DE CATALUNYA



El passat diumenge 15 de juny, i organitzada pel Cor l’Espiga de Cubelles , va tenir lloc en aquesta població de la comarca del Garraf, la 7a Trobada de Corals Espiga de Catalunya.
A l’església parroquial d’aquesta vila, a les 6 de la tarda i amb l’assistència d’unes 250 persones, es va oferir un concert en el que hi van intervenir, a més de la coral amfitriona, el Cor l’Espiga, la nova coral jove de l’entitat, el Cor Espig@ XXI, la Coral l’Espiga de les Corts de Barcelona, la Coral l’Espiga d’Or de Bellvís i la Coral Espiga d’Or de Deltebre. Cadascuna de les corals va interpretar cinc cançons, i al final com a Cant Comú es va cantar Els Segadors dirigit per la directora del Cor l’Espiga de Cubelles, Glòria Carretero.
Posteriorment hi va haver un sopar de germanor al Centre Social de la vila.
Des de la 1ª Trobada celebrada l’any 2008 a Barcelona, s’han anat repetint aquestes Trobades per les diferents poblacions amb corals Espiga, organitzades cadascuna d’elles per la corresponent coral anfitriona.
L’any 2015 està previst que organitzi la trobada la Coral l’Espiga d’Or de Bellvís.